Xirianas gåta

Pris:
159 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
P1826438
Antal:
Det drar ihop sig i Valarien. Den märkliga gråsjukan sprider sig snabbt och hotar att sluka landet. Sythkor – ondskefulla växter från Mardurien – suger livskraften ur världen. Samtidigt har Xiriana, kréernas mystiska ökengudinna, ett fast grepp om prins Albrak. Hon menar att hon kan göra honom till en trollkarl lika mäktig som hans urfader Albior, menvad är hennes verkliga planer?

Mitt i allt detta befinner sig Markus av Trolyrien, ditkallad för att försvaralandet mot Marduriens monster. Kan Albrak räddas och framför allt, kan Valarien räddas från Marduriens mörker? När allt är tomhet, vad är vägen framåt? Har kung Josua en plan, eller är allt förlorat?

Titel: Xirianas gåta
Del i serie: del 3 i serien om Markus av Trolyrien
Författare: Joseph A. Davis
Format: 140 x 210 mm, inbunden
Antal sidor: 388
Genre: Fantasy
ISBN: 9789187411694


Sagt om Xirianas gåta, av Joseph A. Davis

"... en bra, detaljerad och spännande skildring av en unik fantasyvärld med en koppling till vår värld. Den har en kristen värdegrund och i berättelsen finns bibelreferenser. Boken är något mer klurig att läsa än de två tidigare delarna. I gengäld får läsaren en fullfjädrad, spännande berättelse med oväntade vändningar och ett mycket skickligt komponerat slut. Xirianas gåta är en bra, filosofisk och aktuell fantasybok ..."

(BTJ-häfte 4, 2019, Anna-Karin Närkling)

Sagt om Markus av Trolyrien I och II:
"Boken är skriven med humor och den är lättsam att läsa… Det här är en bra och välskriven bok för fantasyfrälsta."
–Anna-Karin Närkling i BTJ:s häfte #2, 2017, om del 1 i serien

”Spännande, fartfylld och fängslande!”
–Jennies boklista, om del 2 i serien