Orkidébarn

Pris:
189 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
P1928188
Antal:
Kommentar till butiken:
Efter moderns död öppnar sonen en koffert på vinden. Där finner han oväntade spår av hennes etthundratvååriga liv. Spår som kastar ljus också över hans eget liv.

En självbiografisk roman om barndom, orkidébarnets högkänslighet, panikångest, tro och
kärlek. Vid sidan av vemod och ångest finns också lusten till livet och det ständiga sökandet efter skönheten.

Författare: Erland Svenungsson
Genre: Vuxen, roman, själavård
Format: 140 x 210 mm
ISBN: 9789187411816


”Med en mättad, men ändå lätt, poetisk prosa plöjer den åldrande författaren fåror i minnets åkrar och skriver fram berättelsen om sitt liv, som det upplevdes och som det blev. Jag läser Erland Svenungssons text med stegrande fascination och njuter av hans sätt att förena psykologisk introspektion med en säregen blick för naturen på ett sätt som påminner om både Harry Martinson och Pär Lagerkvist.”
 
Dan-Erik Sahlberg
litteraturvetare och programchef på Sigtunastiftelsen

Om författaren:
Erland Svenungsson är legitimerad psykoterapeut och präst och har varit verksam inom kyrka och vård. Han har under många år varit själavårdslärare inom S:t Lukasstiftelsen
och handledare inom barncancerföreningen. Debuterade på åttiotalet med texter för olika tonsättare. Därefter följde diktsamling, romaner och texter inom psykoterapi och själavård. 2004 tilldelade han Sigtunastiftelsens författarstipendium och har även fått stipendier av Sveriges Författarförbund.

SAGT OM TIDIGARE BÖCKER:
Fjärilens hemlighet
”En vemodig resa som ger tröst. Jag läser och lyssnar till en syskonrelation där den äldre brodern dör i cancer. En bok för reflektion och tröst. Och som brödernas mor säger på bokens slutsida: vår kärlek är aldrig förgäves. Den lever vidare och är evig.”
–Lena Köster, Uppsala Nya Tidning
Ömhetens sakrament
”Författaren pekar på den livsviktiga ömheten i våra relationer.....en vacker bok utseendemässigt och innehållsligt och ger inte så mycket färdiga svar som tankar att fundera vidare över”.
Anna Malmberg, Btj