Det finns en lekplats i London

Pris:
198 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
P1826509
Antal:
Det finns en lekplats i London. Det var där det började. Vi var lite bortkomna i den stora staden. Bortkommen − som man kan vara i livet. Var ligger det? Den där platsen som får en att hitta hem. Hitta hem till sig själv.

Vi kom till lekplatsen, för att slå dank en stund. Lekplatsen var inget mål. Lekplatsen var inte Big Ben eller Madame Tussaud. Den var inte storslagen. Den var oansenlig. Som ett Betlehem för länge sedan. När vi kom till lekplatsen kom Angelica hem. Efter en stund hittade jag också hem. Det var ingen attraktion vi sökte oss till. Det var istället en plats som gavs åt oss. Något nedtecknades i mitt hjärta − som ett gåvominne. Det är lekplatserna i livet som räddar oss.
 
”En personlig, poetisk, avskalad och teologisk bok med stundtals bländande associationer och vändningar. Jag letar alltid efter det nya, i denna bok får jag nya kombinationer. Det är en bok om tro, barnaskap och föräldraskap, en meditativ och lekfull bok där oro och smärta ryms. Även de stora orden om nåd, frälsning, död, hopp, ofta nytolkade i samklang med samtida vetenskap och insikt. Boken rymmer få ord men mättade, genomlevda, i relation till ett underbart barn.”
- Sofia Camnerin, biträdande kyrkoledare, Equmeniakyrkan
 
Titel: Det finns en lekplats i London
Författare: Peter Nätterdal
Format: 200 x 190 mm, Inbunden
Antal sidor: 56
ISBN: 9789187411649

 
Det handlar om dottern Angelica, som har Downs syndrom, om Lekplatsens betydelse, kristen tro, Jesus, att vara människa och att hitta hem − hitta mötet med Gud. Det finns en lekplats i London är en poteisk tankebok som börjar med en resa. Något händer där, bitarna faller på plats, som en hälsning från Gud om att det är i leken det händer. Boken riktar sig till den som är intresserad av livsfrågor och vill få hjälp att hitta en relation med Jesus eller fördjupa den, eller bara vill få del av en helig stund.
 
Peter Nätterdal är pastor och psykoterapeut. Han bor i Göteborg med sin familj.