pärlans dataskyddspolicy

På Pärlan tycker vi det är viktigt att du ska känna dig trygg, och därför sparar vi bara de personuppgifter som vi verkligen behöver. Om du gör en beställning, eller fyller i ett formulär på hemsidan, betyder detta att vi sparar de uppgifter du själv lämnat till oss, som din adress, ditt namn, mejladress och mobilnummer i ett kundregister som är lösenordskyddat – eftersom detta behövs när vi ska skicka en beställning till dig, eller ge dig ett svar på någon fråga du har. Vi behandlar även viss betalinformation vid faktura- eller Swishbetalning, vilket enbart sparas i kontakt med banken. Ingen annan får del av dina uppgifter, utan de är bara till för att vi ska kunna ge dig den service som du själv önskar. Självklart kan adress, mobilnummer och/ eller e-post behöva delas med frakthanterare såsom DHL eller Postnord för att exempelvis kunna säkerställa din frakt. Uppgifterna används också om vi av någon anledning behöver kontakta dig, till exempel om varan du beställt är slut i lager eller om vi är osäkra kring något gällande din beställning, eller behöver kompletterande uppgifter för att kunna skicka den till dig, alternativt kontakta dig kring ett manus du skickat till oss.

Dina uppgifter kan komma att användas för att du ska få veta vilka nyheter som kommer eller annan information, via e-post eller post. Dock har du alltid möjlighet att avsäga dig detta.

För bokklubben gäller att vi sparar dina personuppgifter av samma orsaker som ovan, men att vi också sparar personnummer för att säkerställa att ingen minderårig gör beställningar som inte är godkända av målsman. Ingen utom Pärlan kan se någon av ovan uppgifter och de är sparade i ett lösenordskyddat system. De används inte till något annat än just detta säkerhetssyfte och när du inte längre är bokklubbsmedlem raderas informationen.

Vi behandlar inte dina personuppgifter under längre tid än vad som är tillåtet, eller nödvändigt, och vi ger dig information om vilka de är om du önskar det, så att du kan kontrollera detta. Du har alltid rätt att be oss radera önskad del av personuppgifter och vi tillgodoser din önskan omedelbart. Vi har antivirusprogram och brandvägg som ät uppdaterat så att du kan vara trygg med att dina uppgifter också är trygga.

Du är välkommen att kontakta oss med frågor kring vår dataskyddspolicy via: christin@parlanforlag.se, eller ringa till Pärlan på: 073-5937134.